Rådgivning og behandling

Spor tilbyder ikke selv rådgivning eller behandling, men vi har lavet en liste med nogle af de tilbud, der er at finde. Listen har dog ikke alle landets rådgivning- og behandlingsmuligheder på, så hvis du ikke fandt det, du søgte, så er der stadig muligheder. Det kræver dog lidt research og måske lidt ventetid.

Du kan altid tage en snak med din læge og/eller kommunen om dine problematikker.

Står du og mangler akut hjælp, så tryk her og se listen over akutte tilbud.

Behandling- og rådgivningssteder

CSM (Centre for Seksuelt Misbrugte)

CSM tilbyder gratis behandling og rådgivning i næsten hele landet. De tilbyder både individuel og gruppeterapi, men har også andre tilbud som socialrådgivning, selvhjælpsgrupper, anonym chatrådgivning og samtaler.

Når man ringer, får man en tid til en visitationssamtale indenfor kort tid. Gerne indenfor to-tre uger. Ventelisten til behandling er omkring halvandet år. I ventetiden får man lagt en plan for tiden indtil behandlingen starter. kan man få rådgivning og få lagt en plan for ventetiden.

Kvisten

Kvisten er en landsdækkende NGO, der ved hjælp af frivillige kræfter tilbyder gratis terapi og rådgivning i 44 kommuner. Der er grupper for både kvinder, mænd og unge. 

VISO (Den Nationale Videns- og Specialrådgivningsorganisation)

Viso tilbyder vejledende rådgivning og viden i komplicerede problemstillinger, der supplerer eventuelle tiltag hos din kommune. VISO anbefaler, at man først henvender sig til sin kommune og derefter i samarbejde med kommunen kontakter VISO.

KKUC

KKUC tilbyder både individuel psyko- og kropsterapi og i grupper. Man kan enten få bevilliget et behandlingsforløb gennem sin kommune eller ved egenbetaling. Har du udviklet et stof- eller alkoholmisbrug som følge af seksuelle overgreb, er det også en måde, du kan få bevilliget et behandlingsforløb af kommune, da KKUC specialiserer sig i misbrug af rusmidler som en konsekvens af traumer.   

Behandling for alkoholmisbrug er dog gratis og du kan blot henvende dig til KKUC.

LivaRehab

LivaRehab tilbyder individuelt tilrettelagte forløb til mennesker med følger af skader fra seksuelle overgreb, prostitution og vold. Indsatsen foregår i samarbejde med jobcenter/kommune.

Psykolog

Hvis du har været udsat for seksuelle overgreb inden det fyldte 18. år, kan din læge henvise dig til en psykolog. Her vil du kunne få op til 12 timers behandling med tilskud. Tilskuddet udgør 60 procent af psykologens honorar.

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark er der også her tilskud at hente til psykologhjælp. 300 kr. pr. behandling for unge mellem 18-25 år og 200 kr. for voksne over 25 år. 

Har du mulighed for selv at betale for din terapi, kan man frit vælge en terapeut eller psykolog. Sørg dog for at finde en, der er specialiseret i traumer og traumatisering eller endnu bedre en, der arbejder specifikt med senfølger.

Det er muligt at søge legater til at finansiere sin terapi. På legatbogen.dk kan du finde gratis legater.

Psykiatrien

Din læge kan henvise dig til psykiatrien, hvor du kan få behandling hos en psykiater.  Forskellen på en psykiater og en psykolog er, at en psykiater kan ordinere medicin. Psykiatrien tilbyder bl. a. pakkeforløb for PTSD.

Landsdækkende telefonrådgivning

 • Den Sociale Skadestue
  Tlf. 9812 3292.
  Alle dage kl. 18-07
  Åben for telefonisk kontakt eller personligt fremmøde i Aalborg i dette tidsrum
  .
 • Landsforeningen Spor
  Erfaringsbaseret rådgivning
  Tlf. 3014 0305
  Tirsdage kl. 19-22
  Onsdage kl. 18-21
  .
 • Livslinien
  Tlf. 70 201 201
  Alle dage kl. 11-04
  .
 • Psykiatrifonden
  Tlf. 3925 2525
  Mandag til torsdag kl. 10-22
  Fredag til søndag samt helligdage kl. 10-18
  .
 • Sct. Nicolai Tjenesten
  Tlf. 70 120 110
  Hverdage kl. 09-03
  Søndage og helligdage kl. 13-03
  .
 • Startlinjen 
  Tlf. 3536 2600
  Alle dage kl. 16-23