Aarhus: Filmfremvisning & debat “En Tavs Historie”

Dato/klokkeslæt
Dato - 06.11.2023
16:00 - 20:30

Kategori


Kom med til et arrangement, hvor vi bryder tavsheden og tager samtalen om alle de nuancer, der ligger imellem “menneske” eller “monster” 

Spor i Aarhus og Landsforeningen Spor arrangerer filmfremvisning af dokumentarfilmen “En tavs historie” af Anders Skovbjerg Jepsen med efterfølgende debat. Arrangementet er støttet af FO Aarhus.

Vi viser filmen i sin fulde længde (90 minutter) og inviterer efterfølgende til debat, hvor vi har inviteret mennesker, der har noget på hjerte i forhold til filmens temaer. Sammen med publikum ser vi nærmere på fx: Samtaler mellem offer og gerningsperson, senfølger af seksuelle overgreb, misbrugte mænd, grooming, fortrængning, genoprettende samtaler med pårørende, og vi stiller spørgsmålet: Kan og skal vi kunne tale om, at det er mennesker, ikke monstre, der begår seksuelle overgreb mod børn? 

Film: En tavs historie af Anders Skovbjerg Jepsen (90 minutter) 

Tid: Mandag den 6. november 2023 kl. 16:00 – 20:30 

Program:Kl. 16:00 – 17:30 FilmfremvisningKl. 17:30 – 18:30 Spisepause

Kl. 18:15 Digtoplæsning af Thomas Herman SøgaardKl. 18:30 – 20:30 Debat  

Sted:Kulturhus BunkerenFrøberts AuditoriumOlaf Palmes Allé 118200 Aarhus 

Transport: Aarhus Letbane, L2, kører lige til døren 

Panelet:

  • Lea Elias Isen, debattør og erfaringsekspert
  • Nikoline Erbs Hillers-Bendts (ALT), retsordfører og medlem af Folketingets Retsudvalg
  • Jørgen Skeel-Gjørling, psykolog og specialist i psykoterapi
  • Rasmus Grosell, mægler i Konfliktråd, filosof og bestyrelsesmedlem i Foreningen for Genoprettende Ret og Praksis
  • Rasmus Grosel, bestyrelsesmedlem i Foreningen for Genoprettende Ret og Praksis
  • Thomas Antshukov Kjær, næstforperson for Landsforeningen Spor 

Moderator: Carsten Borup, sekretariatsleder i A3 & konsulent i LEV

Udstilling og digtoplæsning: Fire skønne billedskabende mennesker udstille værker i området (Torvet) ved Frøberts Auditorium. På Torvet finder du også Thomas Herman Søgaard som vil læse sit stærke digt “Vi har ikke valgt hinanden” kl. 18:15.

Pris: Deltagelse er gratis 

Billetter: Bestil din billet her 

Billetter inkl. bestilling af mad kan bookes til og med torsdag den 2. november 2023 kl. 12. Herefter kan billetter bookes uden mad frem til 6. november.

Forplejning: Mad bestilles ved tilmelding og betales på dagen. 

Der er vand, te, kaffe og kage i pauserne. 

Spørgsmål:Hvis du har spørgsmål til arrangementet er du velkommen til at kontakte tovholder, Jeanne Bruun, på jeanne@landsforeningen-spor.dk eller mobil: 28903675. 

Donation: Hvis du har mulighed for det, vil vi med stor tak tage imod en valgfri donation, der kan bidrage til at dække vores omkostninger i forbindelse med arrangementet. Klik her.

Om filmen:
Instruktør Anders Skovbjerg Jepsen forsøger at forstå hvad der egentlig skete dengang i sommerferierne, da han var barn. Bag lukkede døre foregik der mere end computerspil og uskyldig leg. Fra Anders er 6 år bliver han seksuelt udnyttet af den 13-årige dreng, Peter. Ingen opdager det og ingen af de to drenge siger noget til nogen.
I dag er begge voksne, og Anders vil konfrontere Peter med det der skete dengang. Peter har ikke delt historien med nogen og har svært ved at tale med Anders om det. Alligevel indvilliger han i at prøve – både for Anders’ og sin egen skyld.
Det bliver en gribende fortælling, drevet af ærlighed, som belyser at skyld og skam næres af tavshed og kan kaste lange skygger ind i voksenlivet. Men også at der er håb og lys at finde i at bryde tavsheden og trodse smerten.
Dokumentarfilmen (55 min. TV-udgaven) kan streames på TV2 Play. Til filmfremvisningen vises filmen i sin fulde længde (90 min.).
Tak til FO Aarhus, der støtter arrangementet og Nordea Fonden, der støtter hele rækken af filmfremvisninger.